tirsdag 18. januar 2011

Myte: McDonalds hamburgere råtner ikke

En rekke videoer på YouTube viser tilsynelatende hamburgere og andre McDonaldsprodukter som aldri råtner. Dette har skapt en myte om at maten fra McDonald består av en rekke kjemikalier som er merklige.
Faktum er at kjøttet er 100% storfekjøtt og er ikke tilsatt konserveringsmidler. Løk er løk, salat er salat. Dette vil selvsagt råtne blir det utsatt for bakterier, fukt og temperatur. Brødet er tilsatt E 170, E170 er et tilsetningsstoff som hindrer at skorpen sprekker når rister brødet.
Osten er tilsatt div E stoffer som skal forhindre mugg.

At hamburgere kan ligge i romtemperatur uten å råtne er forsåvidt ikke så mystisk. Hvis det f.eks er lav fuktighet vil matvarene rett og slett tørke inn.

Men til alle McDonald hatere; Slapp av det er fortsatt mange grunner til å ikke spise for mye Fast food.

Kilde: seriouseats.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar